Hund och häst – en bra kombination

Många som har häst har ofta också hund. Det är en vanlig kombination där även häst och hund har utbyte av varandra. Det rekommenderas att man har med sig hunden i stallet från det att den är en liten valp och att den tidigt får veta var den har sin plats, där den kan vara ifred för hästarna men ändå ha koll på läget och ha kontakt med dig.

1123167-riding-girl-and-her-dog

Vänj häst och hund vid varandra

Tillåt inte hunden att röra sig fritt på egen hand, även om du går ut för att hämta in en häst eller lämnar hunden ensam ett ögonblick av någon annan anledning. Låt inte hunden följa med in i hagen, lär den att vänta vid grinden, skriver Hippson.För att vänja hunden vid att följa med på ridturer kan du börja med att bara gå med hästarna och lära hunden att alltid hålla sig framför. Vid möte bör hunden lära sig fot, likaså om det kommer en bil. Det är bra om du kan lära din hund att förstå när du pekar så den vet vilken riktning du vill ta. När du har hunden framför dig vet du alltid var du har den samtidigt som den inte riskerar att komma för nära bakom en häst. Det är viktigt att du har utvecklat ett förtroende mellan häst och hund och dig själv innan du ger dig ut på en ridtur tillsammans.

Tänk på det här när du skaffar häst

Drömmer du om att skaffa häst? Det är mycket att tänka på. Har du de kunskaper som krävs för att ha en egen häst och har du budget och tid till det? Vill du ha hjälp med att förstå hur mycket foder din häst behöver kan du konsultera guiden på Grovfoderborsen. Här kan du både kalkylera kostnader och ungefärlig mängd.En egen häst innebär aktivitet sju dagar i veckan och det blir lätt minst tre timmars arbete om dagen, om man har hästen hemma. Har du hästen inackorderad får du istället räkna med en större budget rent ekonomiskt. Och det är inte dumt att ha en mentor som man kan vända sig till för råd och stöd. Att ha egen häst är ett mycket stort ansvar.